Waarom je coaching website gedateerd is en je hierdoor klanten misloopt.
De inhoud is sinds 2 jaar niet meer aangepast en het design komt uit 2011. Jij vraagt je af waarom andere coaches wel klanten via hun website binnen halen en jij niet.
Een potentiële klant googled je naam en komt (na even te scrollen) je website tegen. Na 8 seconden laden verschijnt een oubollig design wat slecht te navigeren is. Na meerdere pogingen te hebben gedaan om de informatie te vergaren waarnaar hij / zij opzoek is, wordt de website gefrustreerd verlaten om vervolgens niet meer terug te komen. Wellicht zal je nu denken dat jouw website niet binnen deze categorie valt.
Webdesign trends en 'best practices' veranderen elk jaar. Dit betekent niet dat je elk jaar een compleet nieuwe website nodig hebt, maar wel dat je om het half jaar even de tijd moet nemen om na te gaan of de gebruikersflow door je website nog optimaal is. Wellicht ben je binnen deze tijd van strategie veranderd en is dit niet duidelijk terug te zien in de boodschap die je via website probeert over te brengen.
Niet alleen design trends veranderen elk jaar, maar ook de technologieën waarmee je goed scoort binnen het zoekmachine landschap. Dit is vaak nog belangrijker omdat je al helemaal geen kans maakt als je niet gevonden wordt. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om via 'gestructureerde data' zelf reviews te kunnen definiëren op je website. Bij het indexeren van je pagina zal Google deze reviews meenemen in het zoekresultaat van je website. Dit betekent dat je sterren toegevoegd krijgt aan je zoekresultaat en op deze manier meer opvalt tussen de lijst van relevante websites.
Eerder schreven we al een artikel wat uitlegde waarom je als coach consistent dient te zijn en bespraken we 4 manieren om dit te behalen. Google zal een website die met regelmaat wordt bijgewerkt relevanter inschatten dan een website die niet wordt geüpdate. Dit kan je dus een voorsprong geven op je concurrentie.
De reden waarom je klanten misloopt door je gedateerde coaching website is simpel. Ten eerste wordt je niet goed gevonden door Google. Als je wel tussen de zoekresultaten verschijnt valt je website nog niet genoeg op. Mochten potentiële klanten je website wel vinden en deze bezoeken dan haken ze af door een onlogische navigatie en gebruikersflow binnen je website. Dutchwebs is altijd bereidt om kosteloos even mee te kijken naar wat verbeterd kan worden aan jouw website. Bel ons gerust even via het nummer in de footer van deze pagina.