Vier manieren om als coach consistenter te zijn.

Meer klanten door gestructureerde data in Google. Lees hier hoe je dit toevoegt aan jouw website.

gestructureerde data restaurant recensie

Een veel voorkomende misvatting onder coaches is dat ze wekelijks 2 tot 3 keer nieuwe content dienen te publiceren voor een succesvolle online aanwezigheid. Je wilt immers waarde leveren aan potentiële klanten en hiermee stijgen in de Google zoekresultaten. Dit wordt al snel onhoudbaar als je geen personeel in dienst hebt wat hier bovenop kan zitten. Om alsnog je deadlines te halen zie je de kwaliteit van je content teruglopen waardoor het een averechtse werking kan hebben.

Consistente acties creëren consistente resultaten.

In plaats van frequent content posten zoals blogs, is het belangrijker om consistent te zijn. Liever 1 keer per week posten voor 2 maanden lang, dan 4 blogs per week uitbrengen voor 2 weken lang om vervolgens anderhalve maand niks meer van je te laten horen. Hoe jij als coach meer consistentie kan creëren lees je in dit artikel.

1. Ga doelgericht te werk

Start met het opstellen van een doelstelling die je wilt behalen. Maak deze doelstelling iets ruimer dan wat je denkt dat haalbaar is. We willen consistent zijn en dat behalen we niet door in de tweede week al af te moeten haken vanwege een onhaalbare doelstelling. Een goed uitgangspunt is 1 keer per week nieuwe content uit te brengen. Hierdoor blijf je met regelmaat in contact met je doelgroep zonder dat ze je zat worden.

2. Maak tijd vrij

Start het begin van je werkweek met schrijven van de content die je die week uit wilt gaan brengen. Aan het begin van de week ben je nog fris en zal het schrijven makkelijker gaan dan op vrijdag net voor het weekend. Aangezien je je doelstelling al opgesteld hebt, kan je nu je agenda erbij pakken en het tijdblok (wat jij nodigt denkt te hebben voor het schrijven van de content) reserveren. Je maakt op deze manier dus voor de komende weken tijd beschikbaar voor het behalen van je doelstelling. Een excuus zoals tijdgebrek gaat dus niet meer op.

3. Leg de onderwerpen vast

In plaats van elke week te freestylen kan je de kwaliteit van je content verhogen door de onderwerpen van te voren vast te leggen. Reserveer in je agenda dus niet alleen de tijd, maar voeg ook het onderwerp toe waar je wekelijks over wilt gaan schrijven. Dit zal je motiveren om te gaan schrijven en dus consistent te blijven.

4. Zorg voor onafhankelijkheid

Het posten van je blogpost zou weinig tot geen moeite moeten kosten. Kies een CMS (content management systeem) uit waarbij jijzelf blogposts kan toevoegen. Hoewel Wordpress oorspronkelijk is gebouwd als blogsoftware, vinden veel mensen het omslachtig en tijdrovend om nieuwe blogs te plaatsen. Dutchwebs CMS is ontwikkeld om gemakkelijk als gebruiker een nieuwe pagina aan je website toe te voegen. Hierdoor ben jij onafhankelijk van een derde partij voor het plaatsen van je content. Elke pagina die je aanmaakt is standaard zoekmachine geoptimaliseerd. Onze in-house zoekmachine expert loopt maandelijks je website na om bij te blijven met de nieuwste zoektrends. Zo behaal jij als coach nog meer resultaat uit je schrijfwerk.

Bonus tip:

Maak je blog niet te lang. Mensen zijn gehaast en willen in een zo kort mogelijke tijdspanne zoveel mogelijk informatie vergaren. Ook dit zal helpen om op de lange termijn consistent te blijven.

Vragen over dit artikel of wil je graag weten hoe Dutchwebs je aan meer waardevolle leads kan helpen? We vinden het leuk als je contact opneemt!