restaurant website laten maken


Een restaurant website moet er lekker uitzien

De eerste indruk die een gebruiker van je website heeft blijft vaak hangen. Door mooie beelden te gebruiken zul je zien dat mensen eerder geneigd zijn je restaurant te bezoeken.

Wij regelen alles wat betreft uw nieuwe website, van beeldmateriaal op locatie tot het opzetten van een gunstige SEO (zoekmachine) strategie. Daarnaast nemen we alle andere zorgen uit handen door wekelijks updates door te voeren, de hosting te regelen en maandelijkse aanpassingen door te voeren indien gewenst.

Je klant ziet je website anders dan Google

Google gebruikt speciale zoekalgoritmes om jouw website in de resultaten weer te kunnen geven. Normaal indexeert zo'n Google robot alle teksten op je website en bepaalt zo of de website (pagina) geschikt is om in de zoekresultaten te tonen.

Wij helpen Google hier een handje bij door zogeheten Microdata in de pagina's te verwerken. Deze Microdata omschrijft precies hoe jouw website in elkaar zit . Hieronder hebben we wat voorbeelden waar Microdata voor gebruikt kan worden.

Vraag gratis een vrijblijvend intakegesprek aan!

gestructureerde data restaurant recensie         

Reviews met sterren

Door je recensies in gestructureerde data te definiëren kan je aan Google doorgeven hoeveel goede recensies je hebt ontvangen. Dit draagt bij aan je pagina-relevantie binnen google. 

Recensies dienen als 'sociaal bewijs' voor jouw onderneming op het internet. Dit helpt met het aantrekken van nieuwe klanten en maakt je website nog winstgevender!

Locatie

Bij het uitvoeren van een zoekopdracht zoals: "Chinees restaurant", zal google binnen een straal van de huidige locatie van de gebruiker opzoek gaan naar een restaurant met een Chinese / Aziatische keuken.

Type cuisine

Door het type keuken te definiëren in gestructureerde data kan google nauwkeurig inschatten of jouw restaurant relevant is aan de zoekopdracht van de gebruiker. 

Prijsrange

Het definiëren van een prijsklasse voor je bedrijf zal Google helpen bij het inschatten van de relevantie tijdens een zoekopdracht. Een snackbar hanteert immers een ander prijsbeleid dan een 2-sterren restaurant. 

Reserveringen

Bij het gebruik van een van de door Google ondersteunde reservering systemen is zelfs mogelijk een gebruiker direct via Google een reservering te laten maken bij jouw restaurant. Dit verhoogt de klantvriendelijkheid en kan indirect leiden tot meer omzet. 

Openingstijden

Google zal voorrang geven aan restaurants die hun openingstijden nauwkeurig hebben gedefineerd in gestructureerde data. 

Het is hierbij zelfs mogelijk om openingstijden per seizoen toe te voegen mocht het zijn dat je restaurant niet het gehele jaar is geopend.

Menukaart

Het is al wel mogelijk om je menu te definiëren in gestructureerde data, echter zal deze info nog niet worden géindexeerd door de algoritmes van Google. In de toekomst zal Google ook hierdoor ondersteuning gaan bieden wat het extra interessant maakt om het nu alvast in te stellen! 

Stappenplan website ontwikkeling

Zonder zorgen een compleet nieuwe website, Dutchwebs regelt alles, maar dan wel samen met u. Bekijk hieronder de 5 simpele stappen om binnen 2 weken met een nieuwe website online te zijn.  

1. Intake gesprek: samen brainstormen

2. Aanleveren media: website content door jou en of Dutchwebs

3. Ontwerp: door Dutchwebs in jouw huisstijl

4. Oplevering website: binnen 2 weken

5. Training: zelf tekst en foto's bewerken via Dutchwebs CMS

Ervaringen met Dutchwebs 

Dutchwebs Dutchwebs +31628801091 Duivendrechtsekade 40, 1096 AH Amsterdam